VACATURE: ASSISTENT-ACCOUNTANT (AUDIT) (m/v)

Het is tijd voor een echt goede privé – werk balans. ’s Avonds op tijd thuis zijn en in het weekend gewoon doen waar je zin in hebt. Kom werken bij De Hooge Waerder. Kijk op www.dehoogewaerder.nl/werkenbij.


De Hooge Waerder is een fullservice accountants- en advieskantoor met vijf vestigingen in Noord-Holland (Alkmaar, Heerhugowaard, Beverwijk, Haarlem en Amsterdam). Onze klanten zijn ondernemers in het Midden- en Kleinbedrijf. We staan dichtbij de klant en weten wat er speelt. Onze mensen begrijpen het belang van ICT-oplossingen. Zo wordt op professionele wijze samengewerkt in een informele sfeer. Iedereen krijgt de mogelijkheid om persoonlijk en professioneel door te groeien. We houden van mensen die initiatief nemen en zelfstandig zijn.
Voor onze audit praktijk in Alkmaar zijn wij op zoek naar een:

ASSISTENT-ACCOUNTANT (AUDIT) (m/v)

(voor 4 of 5 dagen per week)

Taken: In deze functie verricht je controleopdrachten en aanverwante werkzaamheden, zoals andere assurance-opdrachten voor cliënten van onze RA-afdeling. Je werkt in teamverband onder leiding van senior assistenten en accountants voor een divers cliëntenpakket. Wij hechten veel waarde aan training on the job. Een groot deel van de werkzaamheden vindt bij cliënten op locatie plaats.
Door onze informele sfeer en open communicatiestructuur krijg je een grote mate van zelfstandigheid in werkzaamheden. Je werkt in een prettige werkomgeving, waarbij de mogelijkheid geboden wordt om zowel persoonlijk als professioneel door te kunnen groeien.

Opleiding en ervaring: een financieel-economische opleiding op HBO/WO niveau en bij voorkeur studerende voor RA- of AA-accountant. Tevens beschik je over enige controle-ervaring (minimaal 4 jaar), het liefst opgedaan binnen de controlepraktijk van een MKB kantoor. Het is een pre als je ervaring of affiniteit hebt met samenstelwerkzaamheden. Affiniteit met IT gebaseerde audit, automatisering (o.a. IDEA, MLE of ander controlesoftware, ERP pakketten zoals Navision, Exact, AFAS) en een uitstekende ervaring van Excel is een pré

Profiel: Een focus op kwaliteit, een professioneel kritische instelling, nauwkeurig kunnen werken, degelijk, een rechte rug en maatschappelijk betrokken zijn kernwaarden voor ons kantoor en daarmee voor de functie. Je beschikt over goede vakinhoudelijke kennis ten aanzien van Assurance-opdrachten en bent in staat om zelfstandig te werken. Tevens ben je analytisch en cijfermatig sterk. Je ziet het als een uitdaging om op enthousiaste wijze invulling te geven aan deze unieke functie. Je hebt ‘feeling’ met het MKB en kunt je inleven in de activiteiten en wensen van ondernemers. Tevens neem je initiatief, ben je communicatief sterk, flexibel, en hebt affiniteit met ICT.

Wat bieden wij?
– Prima beloning, goede reiskostenvergoeding;
– Prettige, collegiale en informele werksfeer;
– 28 vakantiedagen (op ft basis);
– Bedrijfsfitness;
– Ruimte voor eigen inbreng, persoonlijk ontwikkelingsplan (POP);
– Diverse personeelsuitjes en sportieve activiteiten;
– Professionele werkomgeving;
– Goede studiefaciliteiten;
– Last but not least: een goede bewaking van de balans werk-studie-privé.

Geïnteresseerd? Stuur dan je schriftelijke reactie, voorzien van een CV, naar:
De Hooge Waerder Accountants & Adviseurs
T.a.v. mevrouw S. Kroone-Verëll, Manager HR
Postbus 3013
1801 GA ALKMAAR
Telefoon: 072 – 518 00 00
Email: skroone@dehoogewaerder.nl
Voor meer informatie over onze organisatie: www.werkenbijdehoogewaerder.nl