Onze ICT diensten

Consultancy en advies

Organisaties worden steeds meer afhankelijk van automatisering. Een innovatieve aanpak van de automatisering zorgt ervoor dat organisaties zich sneller kunnen ontwikkelen en voordelen kunnen behalen ten opzichte van hun concurrenten. Aan de andere kant is een verregaande mate van automatisering een risico omdat de afhankelijkheid ervan erg groot kan worden.

Wij kunnen u helpen de juiste keuzes te maken uit het grote scala van beschikbare technieken en oplossingen. Dat doen wij niet door ons alleen op de nieuwste en mooiste technische oplossingen te richten maar door met u na te denken over het gehele (bedrijfs-)proces.

Hiervoor beschikt De Hooge Waerder ICT over een aantal zeer kundige ICT specialisten met een uitgebreide staat van dienst. Zij beschikken over uitgebreide kennis op de volgende onderwerpen:

 • Social Media (Facebook/Twitter/LinkedIn)
 • Websites
 • Virtualiseren
 • Databases
 • Servers
 • Netwerken
 • Applicaties
 • Cloud oplossingen

Daarnaast hebben wij specialisten beschikbaar voor de volgende operating systemen:

 • Mac OS X
 • Nagenoeg alle Microsoft Operating systemen.

Heeft u nog vragen, neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst. U kunt ons bereiken via het ICT contactformulier op deze site of telefonisch op 072-5180000.

Installatie

Het implementeren van nieuwe technologieën vereist kennis, zorg en aandacht. Het ontbreken van de nodige expertise, een nonchalante aanpak, een verkeerde planning; zaken die een bedrijf niet kan gebruiken. Zeker wanneer het gaat om het opzetten of uitbreiden van een netwerk, het toevoegen van een randapparaat of het implementeren van nieuwe software. Wij werken secuur, hebben de broodnodige expertise in huis en houden ons altijd aan gemaakte afspraken.

Nieuwe infrastructuur

Stel u bent onlangs een onderneming gestart. Er is vanzelfsprekend behoefte aan een stabiele infrastructuur. Alleen.. Waar te beginnen? Wij nemen de complete realisatie uit handen. Zodat u zich kunt toeleggen op belangrijkere zaken die uw aandacht nodig hebben. Wij zorgen voor de implementatie van A tot Z.

In een uitgebreid gesprek geven wij vooraf aan wat u nodig heeft op het gebied van werkplekken, servers, software en (VOIP) telefonie. Uiteraard bepalen wij dit in overleg met u, rekening houdend met uw specifieke wensen. Nadat uw wensen duidelijk zijn, maken wij een offerte op. Zo weet u meteen waar u aan toe bent. Zowel qua prijskaartje als werkzaamheden.

Normaliter bieden wij klanten meerdere opties waar ze vervolgens, na uitvoerig overleg, een keuze uit kunnen maken.

Als de infrastructuur eenmaal is aangelegd, stoppen onze werkzaamheden niet. Zo instrueren wij werknemers zodat zij zonder (opstart)problemen aan de slag kunnen in hun nieuwe werkomgeving.

Bestaande infrastructuur uitbreiden

Groei moet natuurlijk nooit geremd worden. Toch remmen bedrijven hun groei zonder ervan op de hoogte te zijn. Door hun infrastructuur niet uit te breiden wanneer deze te kort dreigt te schieten. Laat uw infrastructuur evenredig meegroeien met uw bedrijf. Dit kan zo simpel zijn als het opzetten van een aantal extra werkplekken, of het uitrollen van infrastructuur op compleet nieuwe afdelingen.

Werkzaamheden

De implementaties die wij zoal kunnen uitvoeren;

 • Netwerk infrastructuur (switches, routers, firewalls en de gehele bekabeling)
 • Werkplekken (inclusief software applicaties en antivirus)
 • VOIP telefonie (zowel hosted als een eigen centrale)
 • Servers (bestanden en printers delen, Exchange, Sharepoint, webservers en andere applicatieservers)
 • Active Directory (iedere werknemer krijgt een persoonlijk account waarmee overal ingelogd kan worden)
 • Printers en scanners
 • VPN (thuiswerkers toegang geven tot het netwerk)
 • Spamfilters en e-mail beveiliging
 • Back-up voorzieningen
 • Digitale beveiligings camera’s
 • Alle overige randapparatuur

Heeft u nog vragen, neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst. U kunt ons bereiken via het ICT contactformulier op deze site of telefonisch op 072-5180000.

Beheer

Uw netwerk, software en systemen zijn een belangrijke kracht achter uw organisatie. Intensief gebruik en slecht of geen onderhoud brengen de vitaliteit van uw computernetwerk, servers en werkplekken in gevaar. Bovendien verstoren nieuwe computervirussen, spam en haperingen steeds vaker de optimale werking van uw bedrijfskritisch systeem. Uw complete netwerk dient non-stop operationeel en volledig betrouwbaar te zijn.

Een slecht functionerend geheel verstoord de dagelijkse werkprocessen van u en uw collega’s en brengt hierdoor de continuïteit van uw bedrijfsactiviteiten onnodig in gevaar. Vaak op de momenten dat het juist niet uitkomt!

Met ons proactief systeem- en netwerkbeheer nemen wij het complete beheer uit handen. Wij bieden deskundige ondersteuning nog voordat er een storing optreedt en eindgebruikers hier last van ondervinden. We controleren en onderhouden apparatuur, software en de werking van het geheel. Ook dragen we zorg voor het installeren en upgraden van software updates en patches.

Werkzaamheden

Tijdens het systeembeheer worden zoal de volgende zaken uitgevoerd;

 • Windows updates
 • Software updates
 • Antivirus controle en herstel
 • Backup controle en herstel
 • Prestaties meten van het netwerk, de werkstations en servers
 • Het oplossen van problemen en foutmeldingen
 • Aanmaken, wijzigen en verwijderen gebruikers in Active Directory en Exchange
 • Beheren van uw VOIP telefonie
 • Firewall beheer
 • Regulier onderhoud aan apparatuur
 • Periodiek uitvoeren van penetratietests en (beveiliging) audits

SLA (Service Level Agreement)

Voor een vast bedrag per maand sluit u met ons een duidelijke overeenkomst. In deze overeenkomst staat de gewenste servicegraad alsmede de reactie tijd vermeld waarin De Hooge Waerder ICT reageert op uw incidenten. Mocht het systeem onverhoopt extra storingen ondervinden, dan vallen deze automatisch ook binnen de overeenkomst.

Een overeenkomst garandeert een optimale beschikbaarheid van belangrijke ICT-systemen zonder dat u zich er nog om hoeft te bekommeren.

Beheer op locatie en op afstand

Eén van de redenen waarom wij zo snel, effectief en kostenbesparend kunnen werken, is doordat het niet altijd nodig is om op lokatie te werken. Wij kunnen bepaalde werkzaamheden ook op afstand uitvoeren. Hiervoor richten wij eenmalig een toegangspunt (VPN) in waarmee onze systeembeheerders toegang krijgen tot uw netwerk. Natuurlijk komt er ook regelmatig een systeembeheerder langs om de fysieke werkzaamheden uit te voeren.

De verdeling tussen op locatie en op afstand werken, stemmen wij in overleg af op basis van de omvang en complexiteit van uw organisatie.

Heeft u nog vragen, neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst. U kunt ons bereiken via het ICT contactformulier op deze site of telefonisch op 072-5180000.

Support

Oplossingsgericht meekijken Professionele support geven aan klanten staat voor De Hooge Waerder centraal. De Hooge Waerder maakt daarbij gebruik van TeamViewer om op een veilige en gebruikersvriendelijke manier remote support te bieden.

Professionele remote support

Professionele support geven aan klanten staat voor De Hooge Waerder centraal. De Hooge Waerder maakt daarbij gebruik van TeamViewer, een oplossing dat internationaal de standaard is voor veilige en gebruikersvriendelijke remote controle software.

Oplossingsgericht meekijken

Met de Online Support oplossing optimaliseert De Hooge Waerder de remote support voor klanten. De klant geeft middels een link op onze eigen website De Hooge Waerder toegang tot de computer en/of de bestanden waar support voor gewenst is. De adviseur van De Hooge Waerder kan dan op afstand ‘meekijken’ en ook actief handelen om het probleem uit de wereld te helpen. In de praktijk biedt dit grote voordelen: het omslachtig heen en weer zenden van informatie of het uitsluitend verbaal proberen op te lossen van een probleem behoort tot het verleden.

Heeft u nog vragen, neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst. U kunt ons bereiken via het ICT contactformulier op deze site of telefonisch op 072-5180000.