Search

Brengt de zaak verder

Nieuws      Vacatures

Search

Brengt de zaak verder

Wijziging betalingsregeling voorlopige aanslagen IB en Vpb 2022

Als ondernemer krijgt u als het goed is een voorlopige aanslag voor de te betalen inkomstenbelasting en/of vennootschapsbelasting over 2022. Ook voor die voorlopige aanslagen kunt u in bepaalde gevallen uitstel van betaling krijgen. Deze regeling is onlangs gewijzigd.

Uiterste betaaldatum bepalend

Of u uitstel van betaling kunt krijgen, hangt af van de uiterste betaaldatum van de eerste termijn.  Ligt deze betaaldatum vóór 1 april 2022, dan valt het hele bedrag van de voorlopige aanslag 2022 onder het bijzonder uitstel. Dit betekent dat u de termijnen in april tot en met december 2022 nog niet hoeft te betalen.

Let op! Uw belastingschuld wordt daardoor wel groter. De totale belastingschuld moet u vanaf oktober 2022 in termijnen aflossen.

Op of na 1 april 2022

Ligt de uiterste betaaldatum van de eerste termijn op of ná 1 april 2022, dan valt deze voorlopige aanslag buiten het bijzonder uitstel van betaling. U moet het bedrag dan betalen binnen de daarvoor geldende termijnen. Uw mogelijke belastingschuld die u vanaf oktober 2022 moet gaan aflossen, wordt dan ook niet groter.

DEEL DIT BERICHT