Search

Brengt de zaak verder

Nieuws      Vacatures

Search

Brengt de zaak verder

Vaststelling TVL derde kwartaal 2021 later van start

De definitieve vaststelling van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor het derde kwartaal van 2021 gaat later van start. Zodra bedrijven de benodigde gegevens door kunnen geven, ontvangen ze van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) hierover bericht.

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)

De TVL is een tegemoetkoming in de vaste lasten voor ondernemers die tijdens de coronacrisis met een omzetdaling geconfronteerd worden. De omvang van de tegemoetkoming hangt af van het percentage aan omzetverlies. Voor dit percentage ontvangt de ondernemer compensatie van de vaste lasten, die worden gebaseerd op branchecijfers.

Europese regels

Volgens Europese regels mag na 30 juni 2022 geen TVL meer verleend worden. Dat geldt echter niet voor de definitieve vaststelling van de TVL. Daarom is de datum hiervan naar achteren verschoven.

Definitieve vaststelling

De TVL wordt bij de aanvraag gebaseerd op een schatting van het omzetverlies. Pas als het definitieve omzetverlies bekend is, wordt de TVL definitief vastgesteld. Daarom moeten ondernemers de definitieve omzetgegevens doorgeven. Voor de TVL voor het derde kwartaal 2021 moet dit uiterlijk op 1 augustus 2022 om 23.59 uur.

Extra betaling of terugbetaling

De definitieve vaststelling resulteert erin dat bedrijven nog een nabetaling van te ontvangen TVL ontvangen of de TVL geheel of deels moeten terugbetalen. Dit laatste kan zich voordoen als het omzetverlies te royaal is ingeschat. Bedrijven die hierdoor in financiële moeilijkheden komen, kunnen een betalingsregeling afspreken.

DEEL DIT BERICHT