Search

Brengt de zaak verder

Nieuws      Vacatures

Search

Brengt de zaak verder

RDW in actie tegen onverzekerde landbouw- en bouwvoertuigen

De RDW komt in actie om het aantal onverzekerde langbouw- en bouwvoertuigen te verminderen. De voertuigen moeten volgens de wet namelijk minstens WA verzekerd zijn.

Kenteken verplicht

Voor genoemde voertuigen, zoals graafmachines en tractoren, is sinds 2022 ook een kenteken verplicht als ze op de openbare weg gebruikt worden. Toch zijn veel voertuigen hiervan nog niet voorzien.

Brief RDW

De RDW gaat in eerste instantie de eigenaren per brief benaderen. Hierin wordt gewezen op de verzekeringsplicht. Van de voertuigen zijn er waarschijnlijk veel via een bedrijfspolis of op chassisnummer verzekerd, maar ze dienen op kenteken verzekerd te zijn.

Handhaving gestart

Eerder werd bekend dat er tot 1 juli van dit jaar nog geen boetes zouden worden uitgedeeld. Omdat deze termijn inmiddels voorbij is, worden er nu wel boetes opgelegd.

Registervergelijking

De RDW begint vanaf 1 januari 2023 ook met de zogenaamde registervergelijking. Via het kentekenregister wordt dan nagegaan of een voertuig verzekerd is. Is dit niet het geval, dan kan een boete van € 400 worden opgelegd. Elk voertuig wordt minstens één keer per jaar gecontroleerd.

Tip! Via de kentekencheck kunt u op de site van de RDW zelf nagaan of uw voertuig verzekerd is.

DEEL DIT BERICHT