Nieuws      Vacatures

Brengt de zaak verder

Nog kleine week om TOFA aan te vragen

Flexwerkers, oproep- en uitzendkrachten met inkomstenverlies door corona kunnen nog tot en met zondag 12 juli de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA) aanvragen. Na twee weken staat de teller bij UWV op ruim 16.000 aanvragen, meldt de uitkeringsinstantie.

’Er is hard gewerkt om de aanvragen snel af te handelen’, meldt Guus van Weelden van UWV. ‘Inmiddels heeft ongeveer driekwart van de aanvragers een beslissing ontvangen. Het merendeel van de goedgekeurde aanvragen is uitgekeerd. Deze aanvragers hebben de tegemoetkoming van 1650 euro bruto al op hun rekening staan’.

Veel aanvragen voldoen niet aan voorwaarden

Ondanks de oproep voorafgaand aan de aanvraag de adviestool op www.uwv.nl/TOFA te gebruiken geeft het UWV aan veel aanvragen binnen te krijgen die niet aan de voorwaarden voldoen. Op dit moment wordt ruim de helft van de aanvragen afgewezen. Dit lijkt voornamelijk te komen doordat mensen te weinig salaris hebben ontvangen in februari of te veel in april en daarmee niet voldoen aan de voorwaarden, meldt de uitkeringsinstantie.

TOFA

De regeling is bedoeld voor flexwerkers die in februari meer dan 400 euro sv-loon (drempelbedrag) hadden en in april minimaal de helft daarvan verloren. Daarbij was het sv-loon in april niet meer dan 550 euro. Zij kunnen in aanmerking komen voor een vaststaand eenmalige bruto tegemoetkoming van 550 euro per maand voor de maanden maart, april en mei. De aanvrager mag in deze periode geen WW, bijstand, of andere socialezekerheidsregeling hebben ontvangen. Op www.uwv.nl/TOFA staat een volledig overzicht aan voorwaarden waaraan moet worden voldaan.

Bron: UWV

bed-bedroom-blur-271897

DEEL DIT BERICHT