Nieuws      Vacatures

Brengt de zaak verder

Laagste aantal faillissementen in 21 jaar tijd

Het aantal failliet verklaarde bedrijven, voor zittingsdagen gecorrigeerd, is verder gedaald. Er zijn in augustus 32 bedrijven minder failliet verklaard dan in juli, meldt het CBS. Het aantal faillissementen in augustus was het laagste aantal in 21 jaar.

Aantal faillissementen vier maanden op rij gedaald

Het aantal voor zittingsdagen gecorrigeerde faillissementen fluctueert aanzienlijk. Dalingen en stijgingen volgen elkaar snel op. Het aantal uitgesproken faillissementen piekte met 816 in mei 2013. Daarna nam het aantal faillissementen tot en met augustus 2017 af. Vervolgens bleef de trend redelijk vlak. Na april 2020 daalde het aantal faillissementen vier maanden op rij en bereikte in augustus 2020 het laagste aantal na augustus 1999.

Meeste faillissementen in de handel

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in augustus 165 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 39. Dat zijn er evenveel als in juli.

De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in augustus de meeste faillissementen uitgesproken in de sector vervoer en opslag.

Week 36: 31 faillissementen

Het aantal faillissementen van bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) in week 36 kwam uit op 31. Dat waren er 10 minder dan in week 35. Daarnaast gingen er 4 eenmanszaken failliet in week 36, 4 minder dan in week 35. Tot en met week 36 zijn er in totaal 2.405 bedrijven (inclusief eenmanszaken) failliet gegaan, 167 minder dan vorig jaar in dezelfde periode.

bron: cbs.nl

data-note-notebook-970198

DEEL DIT BERICHT