Nieuws      Vacatures

Brengt de zaak verder

Corona | Belastingmaatregelen verlengd: alle aanpassingen op een rij

De bestaande fiscale noodsteunmaatregelen voor ondernemers zijn verlengd tot 1 oktober. Lees hier wat er is aangepast:

Bijzonder uitstel van betaling

De periode waarin ondernemers bijzonder uitstel van betaling kunnen aanvragen is verlengd tot 1 oktober 2020. Eventuele verzuimboetes voor het niet op tijd betalen van een (naheffings)aanslag hoeven tot die tijd ook niet te worden betaald als er uitstel wordt aangevraagd.

Ondernemers krijgen bij de eerste aanvraag direct 3 maanden uitstel van betaling. Voor die 3 maanden hoeven ze maar 1 keer een verzoek in te dienen voor alle aanslagen inkomstenbelasting, Zorgverzekeringswet, vennootschapsbelasting, loonheffingen en omzetbelasting (BTW). Daarnaast kan in dat verzoek apart bijzonder uitstel worden aangevraagd voor de andere belastingmiddelen.

Uitstel langer dan 3 maanden

Ondernemers kunnen ook voor een langere periode dan 3 maanden uitstel aanvragen. Daarbij is van belang dat zoveel mogelijk geld ook echt in de bedrijven blijft. Om dit extra te waarborgen, moeten ondernemers bij uitstel langer dan 3 maanden verklaren dat ze geen dividenden en bonussen uitkeren, of eigen aandelen inkopen.

Belastingrente en invorderingsrente

De belastingrente en invorderingsrente voor alle belastingmiddelen zijn tot 1 oktober 2020 verlaagd naar 0,01%.

Andere belastingmaatregelen

Ook andere belastingmaatregelen worden tot 1 oktober 2020 verlengd. Het gaat hierbij onder meer om het urencriterium voor ZZP’ers, de betaalpauze voor hypotheekverplichtingen en BTW-vrijstellingen.

BPM

Vanaf 1 juni wordt het mogelijk om – bij een opgelegde naheffingsaanslag – bijzonder uitstel voor de BPM aan te vragen voor auto’s die zijn verkocht en op naam gesteld over de maand mei. Binnenkort volgt hierover meer informatie.

Kamerbrief Noodpakket 2.0

bron: rijksoverheid

blond-hair-desk-employee-1181534

DEEL DIT BERICHT