Search

Brengt de zaak verder

Nieuws      Vacatures

Search

Brengt de zaak verder

Beloon Wajonger extra via werkkostenregeling

Heeft u een Wajonger in dienst en wilt u iets extra’s geven, dan kunt u dit extraatje het beste verstrekken via de werkkostenregeling. Alleen op deze manier wordt de Wajonger niet gekort op zijn uitkering en blijft het extraatje dus 100% netto in stand.

Korting 70%

Voor werkende Wajongers hangt de hoogte van de uitkering af van het inkomen. Verdient een Wajonger meer, dan gaat de aanvullende uitkering die hij krijgt omlaag. Sinds 1 januari 2021 geldt voor alle Wajongers dat 70% procent van het verdiende inkomen verrekend wordt met de uitkering. Dit geldt ook voor een eenmalige bruto vergoeding.

WKR biedt oplossing

De werkkostenregeling (WKR) biedt soelaas voor dit ‘probleem’. Daarom kunt u een extra beloning het beste onder de WKR laten vallen. Zo houdt uw Wajonger netto meer over.

Wajong

Wajong is een uitkering voor mensen die vóór hun 18e of tijdens een studie een ziekte of handicap hebben. Door deze ziekte of handicap kunnen zij moeilijk aan een baan komen. Zij hebben recht op een Wajong-uitkering als ze aan een aantal voorwaarden voldoen.

DEEL DIT BERICHT