Zoek

Brengt de zaak verder

Nieuws      Vacatures

Zoek

Brengt de zaak verder

In 25 jaar van medewerker naar eigenaar

Inmiddels ruim 25 jaar geleden kreeg Tamara Bierlee haar eerste baan bij Stam Gerechtsdeurwaarders en Incasso en nu is zij sinds halverwege vorig jaar de eigenaar. De Hooge Waerder heeft Tamara bij de management buy-out begeleid en daar is zij meer dan tevreden over.

Wie had gedacht dat de inflatie en hoge energieprijzen vorig jaar tot meer werk bij Stam Gerechtsdeurwaarders heeft geleid heeft het mis. De grotere partijen zoals de overheid en energiebedrijven proberen door steeds socialer beleid meer te voorkomen dat een achterstand uit handen gegeven moet worden aan de gerechtsdeurwaarder. Meer werk komt wel vanuit de lopende overeenkomsten en de mkb sector die sneller dan voorheen bij een geschil met een leverancier of consument de deurwaarder inschakelt.

Sociaal verantwoord incasseren, waarbij de deurwaarder meer rekening houdt met de omstandigheden van de schuldenaar, is een hot item binnen de branche en dus ook voor Stam Gerechtsdeurwaarders. En dat leidt tot concrete resultaten. Het aantal huisuitzettingen neemt drastisch af en dat is een goed teken.

Toen Tamara gevraagd werd om eigenaar te worden van Stam Gerechtsdeurwaarders moest zij wel even nadenken. Hoe financier ik zo’n management buy-out, verdien ik het ooit wel terug, hoe verloopt zo’n overname proces eigenlijk en wie kan me daarbij helpen? Via via kwam Tamara uit bij De Hooge Waerder en dat voelde meteen goed. Bas Berlemon, adviseur Corporate Finance, heeft Tamara begeleid in een wereld die zij vooraf niet kende.

Bas was haar adviseur en steun en toeverlaat gedurende het hele traject en was bij alle belangrijke gesprekken aanwezig en schakelde zijn collega jurist en fiscalist in waar nodig. Tamara was vooral tevreden over de inhoudelijke kennis van de specialisten, de korte communicatielijnen en de strakke regie over het hele proces.

Voor Tamara was het na de succesvolle management buy out dan ook een logische stap om de financiële-administratie, fiscale zaken en loonadministratie onder te brengen bij De Hooge Waerder.

Tamara Bierlee

DEEL DIT BERICHT