Zoek

Brengt de zaak verder

Nieuws      Vacatures

Zoek

Brengt de zaak verder

Ik hou van lokaal

Mensen ontvangen in het licht geeft rust, dat is het idee achter de mooie lichtkoepel in de entree van het pand van Bouwbedrijf Bolten B.V. in Alkmaar.

Niek Bolten is de 3 generatie in het familiebedrijf dat in 1928 is opgericht en is actief in de bouw van scholen, luxe woningen, transitiebouw en het dagelijks onderhoud van huurwoningen en voor 85% van de opdrachten werkzaam is in de regio Alkmaar. Sinds 5 jaar doet Bouwbedrijf Bolten ook interieurbouw. Het kunnen aanbieden van een totaalpakket is de kracht van Bouwbedrijf Bolten.

De bouwmarkt is er door de stijgende prijzen van materiaal en de stijgende lonen niet leuker op geworden. De marges staan onder druk, want hogere prijzen kunnen na een akkoord over de aanneemsom niet meer worden aangepast. Niek ziet nu wel een nivellering van de prijzen. Ook ziet hij  geen dip in de markt. Er is veel aanbod van werk en de aanbestedingen draaien gelukkig nu niet meer alleen om het geld. Het werken in bouwteams neemt toe, waarbij de bouwer meer eigen inbreng heeft. Een positieve ontwikkeling.

Zorgen maakt Niek zich wel om de woningmarkt voor starters. Hoe moet een starter een nieuwbouw appartement financieren dat nu voor bijna Euro 300.000 wordt aangeboden? Dat is niet te doen. De visie van Niek is dat de nieuwbouwmarkt voor starters hierdoor gaat stokken.

Trots is Niek op zijn solide familiebedrijf, de goede sfeer en de loyaliteit van zijn medewerkers. En hij geniet ook nog steeds van het station Alkmaar, de scholen en van de luxe woningen die door hen zijn gebouwd. Niek werkt graag met lokale ondernemers. Je komt elkaar tegen in de lokale netwerken en in het café en dat werkt prettig. De keuze voor De Hooge Waerder was 5 jaar geleden dan ook snel gemaakt. De Hooge Waerder levert de jaarrekening en geeft fiscaal advies voor de B.V. en in privé. Dit totaalpakket aan diensten maakt De Hooge Waerder zo aantrekkelijk.

Niek Bolten

DEEL DIT BERICHT