Brengt de zaak verder

Nieuws      Vacatures

Zoek

Brengt de zaak verder

Goed in verkoop, niet in administratie

Al 26 jaar is Aad Zandvliet, directeur van handelsbedrijf AVA Alms Valve Agency BV, klant van De Hooge Waerder. Aad wist bij de start van zijn bedrijf dat hij wel goed is in verkoop, maar niet in administratie. Aad heeft recentelijk de laatste 20% van zijn aandelen overgedragen waardoor AVA Alms Valve Agency BV nu helemaal in eigendom is van een Duits familiebedrijf, een van de grootste spelers in deze sector in Europa.

AVA Alms Valve Agency BV handelt in afsluiters voor de chemische en petrochemische industrie en kan in deze sector grote multinationals als Bijvoorbeeld Dow Chemical, BASF, Ineos en Borealis tot zijn vaste klanten rekenen. Zij kiezen voor AVA Alms Valve Agency BV uit Oudkarspel vanwege de hoge kwaliteit van de geleverde producten. Van de 16 medewerkers werken er dan ook 3 op de kwaliteitsafdeling. Op de testbanken in het magazijn worden steekproefsgewijs de producten geïnspecteerd, die eerder al in de fabriek zijn getest. Deze extra kwaliteitswaarborg bepaalt het succes van AVA Alms Valve Agency BV.

De afsluiters worden voor een groot deel geproduceerd door zeer zorgvuldig geselecteerde leveranciers in Europa maar ook bijvoorbeeld in China, deze fabrikanten moeten kunnen voldoen aan de hoge kwaliteitseisen door AVA Alms Valve Agency BV. Bij voorkeur werkt Aad met kleine-middelgrote familiebedrijven, die in staat zijn met de klant mee te groeien en te volgen. Het zero-covid beleid in China en de ingrijpende gevolgen van corona op de omgeving rond Bergamo in Noord-Italië, waar meerdere leveranciers zijn gevestigd hebben tot grote prijsschommelingen geleid. Om een container werd in de haven van China gevochten waardoor de prijzen wel 12 keer over de kop gingen. Iedere 3 maanden werd opnieuw met de klanten de prijzen gemonitord en/of onderhandeld. Maar na een korte dip in 2020 was 2021 alweer financieel het meest succesvolle jaar ooit.

Aangezien de chemische- en petrochemische sector vooraan in het productieproces van grondstoffen voor halffabricaten zit is deze sector een goede barometer voor de stand van de economie. Volgens Aad komt er geen recessie, maar merkt hij wel dat door de hoge rente de sector wat terughoudend is met het doen van verdere investeringen, ook een kleine mogelijkheid tot een bankencrisis kan roet in het eten gooien.

Waarom Aad al 26 jaar een trouwe klant is van De Hooge Waerder is hij duidelijk. Een regionale speler met alle expertise in huis. Het persoonlijke contact is zeer prettig, met West-Friezen is het goed zaken doen.

DEEL DIT BERICHT