Search

Brengt de zaak verder

Nieuws      Vacatures

Search

Brengt de zaak verder

ICT

Er is een hele grote kans dat je als ondernemer hebt gemerkt dat de afgelopen jaren de impact van ICT steeds groter is geworden binnen het bedrijfsleven. Er komen steeds meer technologische veranderingen, innovaties en optimalisaties bij. Door digitalisering is ook data een steeds belangrijker onderdeel geworden binnen het bedrijfsproces van ondernemingen.

Daarom is een goede ICT-strategie een must voor iedere onderneming. Wij denken graag met jou mee en kunnen dit zelfs geheel uit handen nemen. Waarom wij de juiste zijn? Wij ondersteunen al flink wat jaren ondernemingen met hun ICT-praktijken, data software en het koppelen van online boekhouding. Weet jij wat hier allemaal bij komt kijken en hoe je hier als ondernemer mee om kan gaan?

Denk aan zaken zoals: het beantwoorden van ICT-vraagstukken, het automatiseren van systemen, de workflow optimaliseren, online boekhouding, ICT-strategie en de implementatie, het aanpassen van de bedrijfsprocessen, etc.

Klinken deze zaken als tijdrovend voor jou, maar wil je ze wel inzetten in jouw onderneming? Neem dan contact op met onze ICT-specialisten voor meer informatie! Wij zullen jouw situatie bekijken, passend advies geven en begeleiding bieden.

Geert Jan Somers

Wilt u geholpen worden door onze IT-manager Geert Jan Somers?

Meer over onze ICT diensten

Meer over juridische diensten

Het veranderen van bedrijfsprocessen (bedrijfsprocessen optimaliseren)

Met een wereld die constant aan veranderingen onderhevig is, is het veranderen van bedrijfsprocessen haast wel noodzakelijk. Deze veranderingen maken het dan ook een uitdaging om de continuïteit van bedrijfsprocessen te waarborgen, wat heel erg belangrijk is. Door deze bedrijfsprocessen te automatiseren en efficiënter te maken, kun je jouw onderneming doeltreffender maken en betere resultaten ontvangen.

Welke redenen zijn er nog meer waarom het optimaliseren van bedrijfsprocessen interessant zou kunnen zijn voor jouw onderneming? Ondernemingen die zich niet aanpassen en meegaan met de tijd, kunnen het al snel moeilijk krijgen of zelfs ten onder gaan. Als bijvoorbeeld jouw onderneming nog veel handmatige administratieve handelingen verricht, of als er meerdere softwarepakketten dezelfde informatie vastleggen, kan het interessant zijn. Daarnaast geldt over het algemeen dat digitaal werken minder kosten met zich meebrengt en bestanden kunnen makkelijker worden opgeslagen op verschillende online ‘locaties’. En misschien nog wel het belangrijkste: het maakt jouw onderneming aantrekkelijker voor nieuwe werknemers, met voornamelijk jonge werknemers, klanten en partners. Klinkt dit voor jou als veel werk of heb je hier geen ervaring mee? Geen zorgen! Onze ICT-specialisten kunnen je hierin adviseren, begeleiding bieden of zelfs het gehele proces overnemen.

De Hooge Waerder

Een veranderingsproces is het proces van alle stappen en afspraken die doorlopen moeten worden om oude gewoontes, ideeën, modellen en strategieën te veranderen. Deze stappen zorgen ervoor dat de oude situatie verdwijnt en overgaat in de nieuwe situatie. Dit gaat natuurlijk niet van de ene op de andere dag en voor veel organisaties kunnen veranderingen lastig zijn. Maar ondernemingen die dit veranderingsproces niet in gang zetten en dus niet meebewegen met de tijd, kunnen het al snel moeilijk krijgen of zelfs ten onder gaan. Wat levert een veranderingsproces op? Deze processen zijn gericht op groei en verbeteringen. De kwaliteit van jouw onderneming kan namelijk zichtbaar worden verbeterd, de doorlooptijd van diensten en producten wordt versneld, onnodige kosten kunnen worden geschrapt, etc. Daarnaast zijn er ook verbeteringen die niet direct zichtbaar zijn, zoals de concurrentiepositie. 

Omschakelen en veranderen naar een procesgerichte organisatie is een strategische beslissing. De organisatie moet mogelijk deels opnieuw ingericht worden, dit kan afhankelijk zijn van de bedrijfsgrootte, de organisatiecultuur, etc. Het veranderen van bedrijfsprocessen kan complex zijn en veel tijd en energie kosten voor een onderneming. Maar door dit in stappen te doen, maak je het al gemakkelijker. Zonder deze stappen zou het een chaos worden waarbij het veranderingsproces zijn doel voorbij gaat. Maar waar begin je met het veranderingsproces? Het is belangrijk om eerst inzicht te krijgen in de huidige bedrijfsprocessen, want alleen dan weet je wat er in het veranderingsproces moet worden meegenomen. Ook is het belangrijk om in kaart te krijgen waar de kansen, successen en valkuilen van een onderneming liggen. Wil jij hierbij graag worden ondersteund? Neem contact op met ons en wij helpen jou graag verder!

Systemen en data koppelen

Werk jij nog met meerdere softwarepakketten en databronnen? Of gebruikt jouw onderneming meerdere systemen die in de basis prima werken? Zou het niet veel fijner zijn als alle software, data en informatie gewoon in één applicatie of systeem staan? Dit geeft jou namelijk veel meer overzicht, het werkt sneller en makkelijker. Maar waar begin je om deze systemen te koppelen?

Met het koppelen van systemen en data wordt veel waarde gecreëerd. Het kan processen sterk vereenvoudigen, het vermindert de kans op fouten en het bespaart tijd. Klinkt dit als te veel werk voor jou of heeft jouw onderneming de kennis niet in huis om dit te doen? Dat begrijpen wij maar al te goed, systemen en data koppelen is een vak apart. Daarom helpen wij jou graag hierbij! Wij kunnen onder andere de volgende systemen koppelen: financiële administratie, loonadministratie, CRM, HRM, facturatie, projectadministratie, tijdregistratie, planningssystemen, bankafschriften, kassasystemen en webshops. De meeste softwareleveranciers staan ervoor open om pakketten te koppelen. Door deze met elkaar te koppelen, bundel je de mogelijkheden en versterk je de uitkomsten hiervan. Zo kan jouw onderneming het meeste en beste uit deze systemen halen!

Personeel

Hoe zouden wij het koppelen van systemen en data aanpakken? Allereerst hebben wij een API-koppeling nodig. Maar wat is een API-koppeling en wat is het nut hiervan? API is afgekort voor Application Programming Interface. Wanneer je gebruik maakt van meerdere software en systemen, wil je dat deze met elkaar ‘communiceren’. Anders blijf je bezig met het invoeren van gegevens. Het is namelijk de bedoeling dat software en systemen het werk makkelijker moeten maken en niet moeilijker of frustrerender. Hier komt de API-koppeling van pas! Dit is eigenlijk een stukje software die de koppeling kan leggen tussen meerdere systemen en ervoor zorgt dat deze met elkaar kunnen ‘communiceren’. Dit zorgt ervoor dat jij tijd (en geld) bespaart, efficiënter kan werken en je echt kunt focussen op de core van jouw business.

De bedrijfsapplicaties kun je dus koppelen met een API-koppeling, dit wordt ook wel een software koppeling genoemd. API-koppelingen zijn al niet meer weg te denken binnen het bedrijfsleven, omdat er zonder eigenlijk geen informatiestromen mogelijk zijn. Zowel zakelijk als privé maken we dagelijks gebruik van diverse API’s. Bijvoorbeeld: wanneer jouw telefoon berichten ophaalt binnen WhatsApp of wanneer jij gebruik maakt van het internet. Bij veel bedrijfsapplicaties is het mogelijk om deze met andere systemen te koppelen door middel van API-koppelingen. Vaak hebben bekende systemen deze onderling al ingebouwd om de systemen met elkaar te kunnen koppelen. Indien jouw onderneming bedrijfsapplicaties heeft waarbij deze koppeling er nog niet is, dan kunnen wij deze laten bouwen voor jou. Onze ontwikkelaars hebben hier veel ervaring mee en kunnen dit voor jou oppakken, wij adviseren je graag verder hierin!

Het opstellen van een ICT-strategie

Heeft jouw onderneming een ICT-strategie? Er wordt regelmatig door bedrijven beweerd dat deze niet nodig is en teveel tijd of geld kost. Maar dat hebben ze mis! Een goede ICT-strategie kan juist heel waardevol zijn voor jouw onderneming en zal zichzelf uiteindelijk ook terugbetalen. Het opstellen van een ICT-strategie zorgt voor focus en ondersteunt bij het behalen van doelen.

Bedrijven die een (goede) strategie hanteren, zullen een duidelijk doel voor de toekomst hebben en hun concurrentie voorbijgaan. Heeft jouw onderneming dus nog geen (goede) ICT-strategie? Dan kan dit resulteren in gemiste kansen! Maar heb jij als ondernemer weinig tijd hiervoor of weinig tot geen kennis hiervan? Laat ons jou helpen! Iedere onderneming heeft namelijk behoefte aan een strategisch plan waarbij ICT en bedrijfsprocessen optimaal op elkaar aansluiten. Aan de hand van een grondig onderzoek en diverse interviews met het management bepalen wij de juiste ICT-strategie. Hoe zo’n strategie er namelijk uit komt te zien, verschilt uiteraard per bedrijf. Voordat wij aan de slag gaan zullen wij eerst uitgebreid de situatie in kaart brengen. Wij staan voor een goede planning en een betrouwbaar en professioneel advies.

Nu je weet waarom een goede ICT-strategie nodig is, gaan we je uitleggen wat het is. Eigenlijk zegt de naam het zelf al, een ICT-strategie is een strategie of plan van aanpak die ervoor moet zorgen dat alle opgestelde doelen op ICT gebied worden behaald. Deze doelen kunnen zowel voor de korte, middel korte als lange termijn worden opgesteld. De strategie beschrijft hoe ICT zal worden ingezet binnen de onderneming. Om echt een goede strategie op te kunnen zetten, moet je als ondernemer eerst weten hoe deze strategie alle bedrijfsprocessen zal kunnen ondersteunen. Voor iedere onderneming zal de strategie er anders uit komen te zien, waardoor er geen concreet antwoord kan worden gegeven op wat een ICT-strategie precies inhoudt. In het algemeen beschrijft het hoe je van de huidige situatie naar een nieuwe situatie kan gaan waar je heen wilt als ondernemer.

Het ontwikkelen van een effectieve ICT-strategie kan per bedrijf en situatie verschillen. Het is belangrijk om eerst de situatie van de onderneming in kaart te brengen. Wat is de algemene bedrijfsstrategie en hoe kan een ICT-strategie de opgestelde doelen helpen bereiken? Is jouw onderneming wat van de oude stempel en heeft deze nog helemaal geen ICT-afdeling? Dit kan bijvoorbeeld zijn vanwege desinteresse of gebrek aan kunde en ervaring. Belangrijk is dan ook om eerst in kaart te brengen hoe de huidige situatie van de onderneming is en wat er moet gebeuren om naar de gewenste situatie te gaan. Ook is het een goed idee om te weten wat alle mogelijkheden zijn binnen ICT, maar ook waar je heen wilt met je onderneming. Het uitbesteden van de ICT-strategie is helemaal geen slecht idee, het helpt de onderneming uiteindelijk om verder te komen!

Online boekhouden

Doe jij de boekhouding van jouw onderneming al online? Online boekhouden is al door veel ondernemers omarmd binnen hun bedrijf, dit vooral vanwege het gemak en de snelheid. Het maakt dan ook niet uit hoe groot of klein je bedrijf is, want online boekhouden is voor iedere onderneming beschikbaar en gunstig.

De boekhouding is een verplicht en noodzakelijk onderdeel van het ondernemerschap. Online boekhouden is dan ook ideaal voor iedere ondernemer die graag zijn of haar administratie op orde heeft! Wij hoeven jou natuurlijk niet meer te vertellen hoe fijn een overzichtelijk en kloppende administratie is. Een duidelijk overzicht van de financiën bevordert het succes van jouw onderneming, want zonder een goede boekhouding kan het mis gaan. Maar wat is eigenlijk de betekenis van online boekhouden? Het zijn boekhoudprogramma’s in een beschermde en veilige online omgeving in de cloud. Hiermee staan al jouw financiële gegevens dus niet meer in losse mappen in de kast of ‘lokaal’ op de computer. Via de browser (of vaak zelfs via een applicatie) heb je, zolang je een internetverbinding hebt, altijd en overal toegang tot dit boekhoudprogramma.

sander_boom

Uiteraard zijn overzicht en snelheid de grootste voordelen van online boekhouden. Daarnaast is het ook nog eens goedkoper en maak je met online boekhouden minder snel fouten dan als je het handmatig zou doen. Wil jij liever zelf niet de boekhouding doen en besteed je dit liever uit? Online boekhouden zorgt er namelijk ook voor dat samenwerken makkelijker gaat. Met online boekhouden is de uitwisseling van administratieve gegevens met de accountant optimaal geregeld. Wij kunnen jou ook hierbij helpen. Met online boekhouden kan bijvoorbeeld de vaste adviseur van De Hooge Waerder jou beter en gerichter adviseren en begeleiden. De klant zelf werkt online met een vertrouwd rekeningschema en een volledig ingericht boekhoudprogramma. Dat maakt de overstap van zelf doen naar uitbesteden niet alleen makkelijk, maar ook verantwoord met het oogpunt van besparing en efficiency.

Er zijn meerdere online boekhoudprogramma’s, welke het beste is kan een persoonlijke keuze zijn. In de basis zijn alle boekhoudprogramma’s hetzelfde; je kunt er namelijk de boekhouding online mee bijhouden, facturen sturen en btw-aangifte doen. Wel zijn er een aantal boekhoudprogramma’s die juist zeer geschikt zijn voor zzp’ers die zelf de administratie doen en er zijn boekhoudprogramma’s voor middelgrote en grote bedrijven. Voor zzp’ers zijn de volgende twee boekhoudprogramma’s zeer geschikt en als beste getest: Money Monk en E-boekhouden. Voor middelgrote tot grote ondernemingen raden wij de volgende boekhoudprogramma’s aan: VisionPlanner, Visma, Afas online, Trifact365, Exact online en Twinfield. Wil jij weten welk boekhoudprogramma het beste bij jouw onderneming past? Neem dan contact met ons op, wij adviseren jou graag! Ook kunnen wij de gehele online boekhouding voor jou uit handen nemen.

Heeft u vragen over onze diensten
of wilt u een offerte bij ons opvragen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws, concrete tips en adviezen van onze adviseurs.