Brengt de zaak verder

Nieuws      Vacatures

Zoek

Brengt de zaak verder

Accountants

Goede administratie is de basis voor een gezonde en effectieve bedrijfsvoering. Daar helpen we je graag mee. We gebruiken de cijfers die je bij ons aanlevert voor het opstellen van financiële rapportages en de jaarrekening zodat jij jouw bedrijf goed kan aansturen en kan optimaliseren. Wij bieden je daarvoor precies wat je nodig hebt: slimme online oplossingen voor administratieve processen én een persoonlijk adviseur die altijd voor je klaar staat.

Je wilt zo veel mogelijk tijd besteden aan je eigen bedrijfsvoering. Bovendien wil je daarnaast regie houden over de kwaliteit van je accountantsverklaring. Met onze slimme onlineoplossingen voor administratieve processen heb je dat allemaal in handen! Dankzij up-to-date cijfers zetten we jouw financiële rapportages om in een jaarrekening op maat. Maar we doen nog meer: we sturen het juiste advies naar de juiste medewerker of manager binnen jouw organisatie.

Wanneer je vragen hebt, geven we graag advies. En als er echt iets mis gaat; dan staan we voor je klaar om het probleem aan te pakken.

Neem contact op met onze accountants als je meer wilt weten. Wij helpen je graag verder.

Jan Wagenaar

Wilt u geholpen worden door onze partner accountant Jan Wagenaar?

Meer over onze accountancy diensten

Meer over juridische diensten

Managementinformatie via dashboards

Als ondernemer moet je altijd en overal de juiste beslissingen kunnen nemen. Wij maken gebruik van geavanceerde software voor de verwerking van administratieve gegevens. Zo heb je een compleet up-to-date beeld van financiën, productie, omzet, afzet, voorraad, etcetera. Je kunt waar en wanneer je maar wilt in één oogopslag zien hoe jouw onderneming er voor staat. Overzichtelijke grafieken geven de situatie weer zodat je de vinger aan de pols kunt houden. We richten graag met jou dit dashboard zodanig in dat relevante informatie snel en eenvoudig inzichtelijk is.

Tot onze kerntaken behoren controlewerkzaamheden, het verzorgen van financiële rapportages – liquiditeitsprognoses, debiteuren- en crediteuren- analyses – en het opstellen van jaarverslagen.

Managementinformatie kan op verschillende manieren worden gebruikt door ondernemers. Eén van de meest effectieve is het gebruik van dashboards. Dashboards geven een compleet en overzichtelijk beeld van de financiële situatie, productie, omzet, afzet, voorraad, etc. Daarnaast kunnen ze ook worden ingedeeld op basis van verschillende categorieën zoals personeel, marketing of administratie. Zo krijgt de ondernemer altijd een goed inzicht in de belangrijkste aspecten van zijn bedrijf.

De Hooge Waerder

Het voordeel van een goed ingericht dashboard is dat relevante informatie snel en eenvoudig inzichtelijk is. Daarnaast kan het dashboard ook worden aangepast op basis van de persoonlijke wensen van de ondernemer. Zo kun je altijd en overal de juiste beslissingen nemen.

Een goed ingericht dashboard helpt ondernemers om grip te houden op de financiële situatie van hun bedrijf. Daarnaast geven ze in één oogopslag inzicht in alle belangrijke aspecten van het bedrijf. Hierdoor is het makkelijk om op tijd te anticiperen op veranderingen. Ook kunnen ondernemers geavanceerde software gebruiken om analyses te doen en snel inzicht te krijgen in hun administratie. Software zoals Exact kan hierbij helpen.

Je hebt als ondernemer dagelijks te maken met een enorme hoeveelheid informatie. Om hierop actueel en betrouwbaar te kunnen reageren is goede managementinformatie onmisbaar. Dit gaat verder dan financiële cijfers alleen. Actuele en betrouwbare cijfers zijn tenslotte nog geen informatie. Het management dashboard van De Hooge Waerder brengt je deze informatie op een zeer overzichtelijke wijze aan. Zo ben je altijd op de hoogte van de status van je onderneming en maximaliseer je de kans om je bedrijfsdoelen te bereiken.

Wil je meer weten over het management dashboard of een demonstratie? Neem dan contact met ons op! We helpen je graag!

Financiële administratie

Voor veel ondernemers is de financiële administratie niet direct iets waar ze veel tijd aan willen besteden. Dat begrijpen we. Daarom helpen we je om de inrichting van jouw administratie optimaal vorm te geven. Geautomatiseerde systemen richten we zodanig in dat jij er weinig omkijken naar hebt en zo min mogelijk handmatige acties hoeft te doen. Ook de keuze van de financiële software bespreken we graag met je.

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je met ons meekijkt in de financiële administratie, of liever nog, daar zelf actief aan bijdraagt. Wij zorgen er dan voor dat je actueel inzicht hebt en jouw onderneming kunt sturen met de juiste informatie. Kies je voor maandelijkse of driemaandelijkse verslaglegging, dan heb je steeds een actueel beeld van je financiële situatie en kan je op tijd de juiste acties ondernemen.

De Hooge Waerder

Het inrichten van je financiële administratie wil je zo optimaal vormgeven. Onze accountants kunnen je hier goed bij helpen. Door goede financiële informatie te verzamelen en deze op de juiste wijze te structureren, kun je heel goed inzicht krijgen in de financiële situatie van je onderneming. De financiële administratie moet overzichtelijk zijn. Gegevens moeten goed geordend zijn, zodat er makkelijk gesurft kan worden. Binnen de financiële administratie vind je onder andere de balans, de winst-en verliesrekening, de kasstaat en de bankafschrijvingen. Zo weet je of alles op orde is en of er eventueel aanpassingen nodig zijn in de bedrijfsvoering. Daarnaast wordt een goede financiële administratie altijd gezien als een belangrijke basis om beslissingen te nemen over de toekomst van je onderneming.

BTW aangifte

Uiteraard verzorgen wij jouw btw-aangifte per maand, kwartaal of per jaar. Wij helpen je ervoor te zorgen dat je dit op tijd en op je juiste manier doet.

Als ondernemer ben je verplicht om ieder kwartaal of ieder jaar een BTW aangifte in te dienen. Je mag ook per kwartaal of per jaar de aangifte indienen via een eindafrekening. Hierbij maak je gebruik van een online programma of andere software. Hulp bij het invullen van de aangifte is altijd verstandig, zeker als je niet veel ervaring met BTW aangiften hebt.

De aangifte BTW kan op diverse manier ingediend worden. Een van de mogelijkheden is jouw administratie over te dragen aan de Hooge Waerder. Je kunt gebruik maken van onze dienstverlening waarbij we het complete aangifte pakket overnemen waaronder wij ook de controle op de juistheid van een btw aangifte doen. Wij zorgen ervoor dat de aangifte op tijd wordt ingediend en dat je nooit te weinig of te veel btw betaalt.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor BTW aangifte? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Zelf de BTW aangifte doen? Dat kan ook. Let wel op. Het is verstandig om hulp te vragen bij de aangifte. Het is namelijk erg vervelend als je eerst je BTW hebt teruggevraagd of overgeslagen of anderszins fouten maakt en die dan weer moet corrigeren.

Wil je meer weten over onze dienstverlening of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op! We helpen je graag verder.

Jaarrekening samenstellen

We horen nogal eens dat ondernemers de jaarrekening vooral zien als noodzakelijke kostenpost. Hoewel de jaarrekening niet direct iets zegt over de huidige toestand van jouw onderneming of waar je naartoe wilt, heeft het wat ons betreft zeker meerwaarde. In veel situaties is de jaarrekening namelijk het vertrekpunt voor advies over de toekomst van jouw bedrijf.

De accountant die de jaarrekening samenstelt, kan je bijvoorbeeld adviseren over belastingaangelegenheden of het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Ook kan de accountant je helpen bij het opstellen van een begroting of het bepalen van de waarde van je onderneming. Daarnaast kunnen zaken als het verbeteren van je liquiditeitspositie of het bereiken van een goede balans ook worden aangepakt met behulp van de jaarrekening.

Kortom, er zijn genoeg redenen om de jaarrekening niet te zien als een kostenpost, maar juist als een waardevolle informatiebron. Heb je twijfels of je jaarrekening goed is samengesteld? Neem dan contact op met je accountant en laat hem of haar adviseren. Zo ben je er zeker van dat je onderneming op de juiste weg blijft.

Wij helpen je graag met het samenstellen van een jaarrekening volgens de actuele wet- en regelgeving. Ook (vrijwillige) controle van de jaarrekening kun je aan ons overlaten. Vervolgens laten we je graag zien wat de jaarrekening jou vertelt over jouw onderneming. Eventueel aangevuld met actuele informatie over de branche waarin jouw onderneming zich begeeft en advies over de mogelijkheden die er zijn voor jouw onderneming.

Wij mogen jouw rapportages en jaarrekeningen voorzien van een accountantsverklaring conform de Wet Toezicht Accountants organisaties.

Dus, waar wacht je nog op? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. Wij denken graag met je mee over de jaarrekening van jouw onderneming.

Detachering

Groeit je bedrijf harder dan gedacht of verwerkt één van jouw medewerkers nog de financiële administratie maar wordt de administratie (tijdelijk) te complex of te omvangrijk? Of is er tijdelijk door ziekte extra mankracht nodig? Op divers gebied kunnen wij ondersteuning bieden bij jou op kantoor en staan we je bij met advies.

Bij De Hooge Waerder zijn de accountants gespecialiseerd in het verwerken van financiële administraties. Wij weten precies hoe we ervoor moeten zorgen dat de boekhouding en financiële administratie in korte termijn op orde is en kunnen je ook adviseren over mogelijke verbeteringen. Tevens kunnen wij je helpen met het indienen van belastingaangiften of het opstellen van jaarrekeningen.

Wil je meer weten over onze detacheringsmogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

mathijs van hooff

Je hebt tijdelijk een behoefte aan extra kennis, hulp of door ziekte wordt er tijdelijk extra mankracht gebruikt. Op diverse gebieden bieden wij je ondersteuning en meer dan 40 jaar ervaring in het detacheren van onze medewerkers. Onze deskundigen zijn snel eigen in diverse branches en CAO’s en weten goed om te gaan met administratie software. Door onze jarenlange ervaring kunnen we je op korte termijn bijstaan met de juiste (tijdelijke) hulp.

De Hooge Waerder Accountants biedt jou op korte termijn deskundigheid en ondersteuning voor het uitvoeren van je salarisadministratie. Of je nu een klein of groot bedrijf hebt, wij hebben de juiste mensen in huis om je te ondersteunen. Onze ervaren medewerkers zijn snel eigen in diverse branches en cao’s en weten goed om te gaan met diverse salarisadministratie software. Op korte termijn kan je dus bij ons terecht voor advies of ondersteuning als het gaat om de salarisadministratie.

Heeft u vragen over onze diensten
of wilt u een offerte bij ons opvragen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws, concrete tips en adviezen van onze adviseurs.