Corporate Finance

Sommige beslissingen wegen zwaar zoals een fusie of overname of wanneer je nieuwe afzetmark-ten wilt ontginnen, een forse investering wilt doen of een financiële herstructurering van je bedrijf overweegt. Bij dergelijke zaken is het prettig als je een partner hebt die je verder helpt en oog heeft voor het verhaal achter de cijfers.

Onze corporate finance adviseurs beheersen personeel- en organisatievraagstukken en alle bedrijfseconomische, strategische, commerciële en financiële aspecten die meespelen bij het nemen van belangrijke beslissingen.

Onderwerpen

  • Financiering
  • Overname begeleiding (aan- en verkoop)
  • Bedrijfswaardering
  • Recovery
DHW11a

Financiering

Voordat je op zoek gaat naar financiering wil je een goed beeld hebben van jouw financieringsbehoefte en de mogelijkheden. Zoek je financiering voor groei, innovatie, overname, ben je starter of gaat het gewoon even wat minder goed, er zijn tal van behoeften.
Kies je vervolgens voor een externe investeerder of financier je -deels- uit eigen middelen? Waar vind je vervolgens een solide partij of investeerder en hoe stel je een financieringsaanvraag op? Dit soort vraagstukken zijn een kolfje naar de hand van onze corporate finance adviseurs.

Overname begeleiding (aan- en verkoop)

Wanneer je een bedrijf wilt kopen of verkopen, kunnen wij het traject begeleiden waardoor jij je als ondernemer kunt focussen op je business. Van het verkoopklaar maken van je bedrijf, tot en met het ondertekenen van de intentieverklaring en het koop- of verkoopcontract bij de notaris.

DHW10a
DHW12a

Bedrijfswaardering

Je wilt graag weten wat je bedrijf waard is wanneer je overweegt het te verkopen. Maar de waardebepaling van je bedrijf is ook van belang wanneer je van plan bent een andere onderneming over te nemen, of wanneer je een geschil hebt of wanneer je bedrijfsopvolging overweegt, wel of niet binnen de familie. In alle gevallen vormt bedrijfswaardering een cruciaal onderdeel in het proces

Recovery

Ondernemingen en markten veranderen voortdurend. Ongeziene en onverwachte veranderingen kunnen leiden tot een sluimerende crisis of tot een acute crisis. De gevolgen tonen zich in de om-zet, winstgevendheid en liquiditeitspositie. De oorzaken zijn vaak minder goed zichtbaar, maar de impact voor alle betrokkenen is groot.
Wij hebben ervaring met het doorlichten en herstructureren van organisaties. Onze adviseurs begeleiden al jaren bedrijven en organisaties bij business-transformatie en winstoptimalisatie.

Afdeling financieel-virekant

Houd mij op de hoogte