Nieuws      Vacatures

Brengt de zaak verder

Nu al fan van De Hooge Waerder

‘Ons beste product moet nog gemaakt worden’. Deze continue ambitie om te innoveren, onderscheidend te blijven en te groeien kenmerkt Bert Bakker, directeur-eigenaar van Baza House of Seeds. Zijn opa begon als zaadhandelaar en zaadteler van veldsla, waarna zijn vader de retailmarkt betrad met tuinzaden voor hobby-tuiniers. Bert is retail-producten gaan ontwikkelen, aanvankelijk met een focus op het Duitse taalgebied. Inmiddels zijn de innovatieve Baza-producten te vinden in winkelbedrijven in heel Europa. Recent heeft Baza ook de diervoedingsmarkt betreden met de introductie van kweekproducten voor huisdieren. In mei jl. werd op de Duitse Interzoo beurs het startschot gegeven voor het nieuwe Baza-merk “Pet-Buffet”.

Bij binnenkomst in het kantoor in Alkmaar valt direct de lichte open ruimte op, de natuurlijke materialen en de prominente eikenhouten trap. Dit gevoel voor design en esthetiek zie je ook terug in de producten van Baza. Producten die hun weg naar de consument vinden via de supermarkt, bouwmarkten en tuincentra, onder een van de Baza merken, maar ook onder private label van verschillende Europese winkelketens. Het kantoor in Alkmaar is de creatieve en logistieke basis, terwijl zijn partners in Polen en Litouwen de producten assembleren.

In oktober 2021 is Bert met zijn bedrijf overgestapt naar De Hooge Waerder na een tip van een vriend. In het eerste gesprek had Bert meteen een goede klik met Jan Wagenaar en Sander Brouwer. De fiscale tip over zijn privé situatie die Sander toen gaf, heeft Bert meteen al geld opgeleverd. ‘Echt heel goed’ volgens Bert, die persoonlijke aanpak. Op dit moment werkt De Hooge Waerder aan een nieuwe fiscale structuur voor Baza, die gaat helpen bij de groeiplannen voor de komen jaren.

De deskundigheid van Sander en Jan, het kunnen sparren, het gevoel voor zijn business en persoonlijke situatie, maken dat Bert nu al fan is van De Hooge Waerder.

Bert is er trots op dat zijn 10 medewerkers met plezier en toewijding bij Baza werken en hij al jaren op een vriendschappelijke manier met zijn klanten en met partners in Polen, India en Litouwen samenwerkt.

Vanuit het gave kantoor, uitkijkend over de Noord-Hollandse polder en de bollenvelden, bouwt het Baza-team verder aan haar creatieve toekomst.

Bert Bakker

DEEL DIT BERICHT